Σταμάτα να χρησιμοποιάς το “Boost Post” button

0
452
Alion Salads and More

O αλγόριθμος του Facebook news feed είναι τέτοιος, δυσκολεύοντας την προσπάθεια των brands να παρουσιάσουν το περιεχόμενο τους στο κοινό που τους ενδιαφέρει. Τα brands τα οποία δίνουν προσοχή στον τρόπο και την διανομή του budget ώστε το περιεχόμενο τους να φτάνει στο σωστό κοινό, θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα.

Η προώθηση του περιεχομένου είναι λοιπόν, ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, συνεπές στρατηγική, την ίδια ώρα που το ‘Boost Post’ έχει γίνει η εύκολη και απλή λύση για πολλούς. Είναι όμως η καλύτερη επιλογή ώστε να φέρει αυτή η τακτική αξία στην επιχείρηση και το brand σας; Μάλλον όχι!

Όταν επιλέγετε το ‘Boost Post’ το περιεχόμενο σας παραδίδεται στο news feed των χρηστών οι οποίοι ταιριάζουν στη γενική στόχευση σας. Είναι εύκολο και πολύ κατανοητό η επιλογή αυτή να είναι κοινή  πρακτική και σίγουρα θα επικοινωνήστε με περισσότερο κόσμο πληρωμένα παρά οργανικά ωστόσο η πλειοψηφία των χρηστών πολύ πιθανόν να μην ανταποκριθούν στο περιεχόμενο σε βαθμό που να επιφέρει σημαντική επίδραση στην επιχείρηση σας. Για να το καταλάβετε καλύτερα, με το ‘Boost Post’ δεν εκμεταλλεύεστε πλήρως τη δύναμη του διαφημιστικού συστήματος του Facebook.

Αυτό που προτείνουμε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Facebook Ads Manager και η πρακτική αυτή να γίνει το ευαγγέλιο και ο κανόνας στησίματος διαφημίσεων στην πλατφόρμα. Το Ads Manager ουσιαστικά σας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνετε το reach του περιεχομένου την ίδια ώρα που θα πετύχετε καλύτερη στόχευση, με περισσότερες διαφημιστικές επιλογές και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα μέσα από την δυνατότητα που παρέχει το Facebook ad auction.

Πως προωθούμε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το Facebook Ad Manager;

  • Ads Manager (βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε το σωστό διαφημιστικό λογαριασμό) > CREATE
  • Επιλέξετε το rule της διαφήμισης. Brand Awareness ή Engagement. Και τα 2 δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο ωστόσο.
  • Στήστε τις παραμέτρους στόχευσης ώστε το περιεχόμενο σας να παραδοθεί στο σωστό κοινό
  • Επιλέξετε υπάρχον περιεχόμενο
  • Ξεκινήστε [LAUNCH]

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ωστόσο η πρακτική και ο πειραματισμός θα σας κάνει καλύτερους. Εδώ στη Socialadέχουμε επενδύσει τα τελευταία 3 χρόνια περισσότερο από €75,000  σε διαφήμιση στο Facebook. Έχουμε κάνει λάθη, έχουμε μάθει, πιθανόν να ξανακάνουμε ωστόσο χρόνο με το χρόνο το επίπεδο του σωστού στησίματος διαφήμισης περιεχομένου έχει βελτιωθεί σε πολύ ψηλό επίπεδο με πολλά success stories τα οποία δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν δεν δοκιμάζαμε ξανά και ξανά και ξανά.

McMillan Woods
SHARE
Previous articleΤι είναι το Social Media Depression και τι πρέπει να γνωρίζετε
Next articleΠώς να κτίσετε και να διατηρήσετε το Brand Reputation της εταιρείας σας
I like to question things. I love long discussions about the universe, religion, society, social norms and of course a lot of business talk. I am in the media and marketing industry the last 8 years managing clients portfolio and consulting businesses on how to perform both online and offline. Got my self a professional accreditation on Digital Marketing at Cyprus International Institute of Management, i am an MBA graduate at Cyprus Institute of Marketing, studied Marketing as one of my diplomas back in my Uni years in England, Russian speaking, English speaking, Greek speaking, married father of two crazy ones, love boxing, started snowboarding lately and i enjoy life. My advice to people is to abolish toxic disturbances away and focus on goals and dreams. My moto is: 'Save always time for your loved ones'