Έξοδος του συνιδρυτή της Oculus, Palmer Luckey, από το Facebook

0
531
Alion Salads and More

Παρελθόν από το Facebook αποτελεί εδώ και λίγες μέρες ο Palmer Luckey, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους για τους οποίους ο Mr Oculus φεύγει ηθελημένα η μη. Ο Luckey είναι συνιδρυτής στο VR startup Oculus, ένα από τα λίγα πρωτοπόρα και γρήγορα τεχνολογικά αναπτυσσόμενα projects σχετικά με το virtual reality.

O Palmer Luckey είναι το πιο γνωστό όνομα στον κόσμο του VR και του VR hardware, μετά και την δημιουργία το 2012, της Oculus και το λανσάρισμα του πρώτου Oculus headset (Rift) τον Μάρτιο του 2016.  Η δημόσια προβολή του Luckey, περιορίστηκε τον τελευταίο καιρό, μετά και από εικασίες ότι πρωτοστάτησε και χρηματοδότησε ομάδα υποστήριξης του Donald Trump η οποία δημιουργούσε memes τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν εναντίων της Hillary Clinton. Ο Palmer προέβηκε σε απολογία, μετά και από απειλές αρκετών προγραμματιστών να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, αν δεν παραδεχόταν πρώτα ο ίδιος της κατηγορίες εναντίων του. Από τότε οι δημόσιες εμφανίσεις του μειώθηκαν από λίγες μέχρι και καθόλου. Ήταν απών και από το ετήσιο συνέδριο της Oculus τον περασμένο Οκτώβριο, ξαφνιάζοντας αρκετό κόσμο.

Είναι γνωστό το Facebook για την αυστηρή πολιτική, όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις από τη στιγμή που μάλιστα, ο Mark Zuckeberg έχει αναθέσει σε μια ομάδα ικανών PR ατόμων, της οποίας σκοπός της είναι να διατηρεί τη θετική εικόνα του Facebook προς τα έξω. Αναπόφευκτα λοιπόν η δημόσιες εμφανίσεις του Plamer μπήκαν στο περιθώριο.

Η τελευταία εμφάνιση του Palmer, ήταν σε δίκη τον περασμένο Ιανουάριο στην οποία η ZeniMax Media κατηγορούσε την Oculus για κλοπή εμπορικής πατέντας. Ενώ η εταιρεία δεν είχε ευθύνη στις κατηγορίες που της καταλογίστηκαν, το Facebook αναγκάστηκε να πληρώσει μισό δις δολάρια για αρκετές παρόμοιες κατηγορίες. Επιπρόσθετα ο Palmer βρέθηκε υπεύθυνος για πληρωμή 50 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση συμφωνιών με την ZeniMax Media.

H κληρονομιά που αφήνει πίσω ο Palmer επεκτείνεται πέρα από τη δημιουργία της Oculus. Σε ανακοίνωση του το Facebook αναφέρει ότι το εφευρετικό του μυαλό βοήθησε όχι μόνο να δημιουργηθεί η Oculus αλλά να γίνει ‘επανάσταση’ και να χτιστεί η βιομηχανία του VR. H Oculus ξεκίνησε ως ένα project το οποίο αρχικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον ορισμένων επενδυτών μέχρι την αγορά του από το Facebook το 2014 για 2 δις δολάρια.

McMillan Woods
SHARE
Previous articleΨάχνεις για το καλύτερο ή το σωστό?
Next articleΟι 15 πιο likeable χρήστες του Instagram με βάση τα post τους
I like to question things. I love long discussions about the universe, religion, society, social norms and of course a lot of business talk. I am in the media and marketing industry the last 8 years managing clients portfolio and consulting businesses on how to perform both online and offline. Got my self a professional accreditation on Digital Marketing at Cyprus International Institute of Management, i am an MBA graduate at Cyprus Institute of Marketing, studied Marketing as one of my diplomas back in my Uni years in England, Russian speaking, English speaking, Greek speaking, married father of two crazy ones, love boxing, started snowboarding lately and i enjoy life. My advice to people is to abolish toxic disturbances away and focus on goals and dreams. My moto is: 'Save always time for your loved ones'