1 δις δολλάρια πωλήθηκε ο ‘κυπριακός’ γάτος ‘Talking Tom’

1 δις δολλάρια πωλήθηκε ο ‘κυπριακός’ γάτος ‘Talking Tom’

0
1055
Κάτω από ιδιοκτησία κολοσσού του Χονγκ Κονγκ, έναντι $1 δισ., τίθεται ο πασίγνωστος «ομιλών γάτος», που κατέκτησε δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο, ο «Talking Tom», ο οποίος έχει τη «φωλιά» του στην οδό Κληματαριάς στο Πισσούρι.

Συγκεκριμένα η Outfit7, εταιρεία των Σλοβάκων Σάμο και Ιζα Λόγκιν, πωλήθηκε στην κινεζικών συμφερόντων United Luck Group Holdings Limited με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η Outfit7 που έχει έδρα το Πισσούρι της Κύπρου, είναι η δημιουργός του «Talking Tom» και άλλων ομιλούντων ψηφιακών γάτων – της Aggela και του Ginger, του σκύλου Ben και του παπαγάλου Pierre, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες παγκόσμια εταιρείες για παιγνίδια κινητών τηλεφώνων. Η Outfit7 ιδρύθηκε το 2009 και από τις αρχές του 2014  μετέφερε την επίσημη επιχειρηματική της έδρα στο Πισσούρι, όπου εδράζεται και επενδυτικός οργανισμός των Σάμο και Ιζα Λόγκιν, ενώ τώρα διατηρεί γραφεία σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, η περιουσία των δημιουργών της, Σάμο και Ιζα Λόγκιν, υπολογίστηκε στα €675 εκ.

Το 2010 ο συμπαθέστατος ομιλών γάτος Tom, ξεκίνησε να κατακτά με ραγδαίους ρυθμούς τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, με τα συνολικά κατεβάσματα για όλους τους χαρακτήρες της εταιρείας να είναι πάνω από 5 δισ. σε 230 χώρες με 300 εκ. από αυτούς να ασχολούνται με το ψηφιακό γατάκι τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Το αντίστοιχο περιεχόμενο στο YouTube ξεπερνά τα 10,3 δισ. επισκέψεις και 10,6 εκατομμύρια συνδρομητές. Στο Facebook η ιστοσελίδα του ψηφιακού γάτου έχει 29 εκ. «Likes».

Ο Talking Tom και οι φίλοι του αλληλεπιδρούν με την ομιλία και τις επαφές του χρήστη και έχουν γίνει μύθος στον χώρο της ψηφιακής διασκέδασης και των κινουμένων σχεδίων. Από το 2010 εξελίχθηκαν συνολικά 12 εφαρμογές για κινητά με ανάλογο περιεχόμενο, που έχουν κερδίσει τα μεγαλύτερα βραβεία του κλάδου παγκόσμια τα τελευταία χρόνια.

source: philenews
Previous articleHello Blockchain, goodbye Bitcoin
Next articleΒελτιώνουμε το content marketing μας μέσω Twitter moments
I like to question things. I love long discussions about the universe, religion, society, social norms and of course a lot of business talk. I am in the media and marketing industry the last 8 years managing clients portfolio and consulting businesses on how to perform both online and offline. Got my self a professional accreditation on Digital Marketing at Cyprus International Institute of Management, i am an MBA graduate at Cyprus Institute of Marketing, studied Marketing as one of my diplomas back in my Uni years in England, Russian speaking, English speaking, Greek speaking, married father of two crazy ones, love boxing, started snowboarding lately and i enjoy life. My advice to people is to abolish toxic disturbances away and focus on goals and dreams. My moto is: 'Save always time for your loved ones'