Κοινή χρήση Instagram και Facebook

0
598
Die Anwendungen (Apps) des sozialen Netzwerkes Facebook (l.) und des Fotodienstes Instagram werden am Donnerstag (12.04.12) in Berlin auf dem Bildschirm eines Smartphones vom Typ iPhone angezeigt. Kurz vor seinem geplanten Boersengang hat Facebook einen Ueberraschungscoup gelandet und den Fotodienst Instagram gekauft. Eine Milliarde Dollar (mehr als 760 Millionen Euro) blaetterte das soziale Netzwerk fuer das kleine Unternehmen mit gerade mal einem Dutzend Mitarbeiter hin - eine stolze Summe fuer ein Start-up-Unternehmen. Doch die groesste Uebernahme in seiner Unternehmensgeschichte duerfte Facebook aus der Portokasse bezahlen. Schliesslich bereitet es sich auf einen gigantischen Boersengang in wenigen Wochen vor und strebt eine Bewertung von 100 Milliarden Dollar an. Foto: Timur Emek/dapd
Alion Salads and More

Αυξήστε την προβολή σας με αυτήν την χρήση Instagram και Facebook

Μήπως έχετε προσέξει τις προβολές και την εμπλοκή του κοινού να μειώνεται στις αναρτήσεις σας? Σκεφτήκατε να χρησιμοποιήσετε πιο παραγωγικά την συνεργασία Instagram και Facebook?

Μοιράζοντας το ίδιο περιεχόμενο σε δύο πλατφόρμες, στοχεύετε διαφορετικά κοινά  και αυξάνετε το οργανικό σας reach (organic = non-paid) και με την χρήση των κατάλληλων hashtags πετυχαίνουμε το επιθυμητό.

Προφανώς να το κάνετε ήδη, και εδώ προτείνουμε 3 τρόπους για να μοιράζεστε το ίδιο περιεχόμενο στις δύο πλατφόρμες με μεγάλα πλεονεκτήματα.

Γιατί να μοιραστώ το ίδιο περιεχόμενο στο Facebook?

Ο αλογόριθμος του Facebook μειώνει τις οργανικές προβολές στο κοινό σας με την πάροδο του χρόνου και έτσι ανακαλύπτουμε νέες ενέργειες για αύξηση των “απλήρωτων” προβολών χρησιμοποιώντας το Instagram.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε μία έρευνα της Azur Vibes, η οποία έχει δημιουργήσει 4 διαφορετικές αναρτήσεις,

  • Φωτογραφία 360
  • Άρθρο
  • Σύνδεσμο
  • Ανάρτηση από Instagram

Όπως θα δείτε, η ανάρτηση από Instagram έχει περισσότερο από τις διαπλάσεις προβολές από την δεύτερη πιο μεγάλη σε προβολές ανάρτηση, καθώς φτάνει τις 3600 προβολές σχεδόν διπλάσιες από τους followers (2000 άτομα ακολουθούν το συγκεκριμένο account).

test

Αν το σκέφτηκες ήδη έχεις δίκαιο… είναι πολύ παράγοντες πίσω από τον διαφορετικό αριθμό προβολών όπως το περιεχόμενο, φωτογραφικό υλικό, ώρα ανάρτησης, κ.α.

Τρεις τρόποι για την ανάρτηση του περιεχομένου από Instagram σε Facebook.

 #1: Συνδέστε το Instagram account σας με το Facebook

12Αυτός είναι και ο πιο απλός και σύντομος τρόπος αφού την ώρα που αναρτάτε στο Instagram ανεβαίνει αυτόματα και στο Facebook.

+ Πολύ γρήγορο και εύκολο

– Δεν μπορείς να ελέγξεις το χρόνο ανάρτησης, διαφορετικά hashtags, λιγότερες προβολές

TIP: Μόλις πατήσετε το Publish, πηγαίνετε στον λογαριασμό σας στο Facebook, κάντε edit την ανάρτηση σας και βελτιώστε την με tags, locations και hashtags για να βελτιώσετε το performance.

 

#2: Κοινοποιήστε τον σύνδεσμο του Instagram στο Facebook

Χρησιμοποιήστε αυτήν την μέθοδο αν θέλετε να αναρτήσετε το περιεχόμενο σας σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα μέσα στο Facebook.

instagram-url

TIP: Επικολλήστε το Instagram url στο text box του Facebook, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο εμφανίζεται πιο κάτω, διαγράψτε πλέον τον σύνδεσμο αφού δεν χρειάζεται και γράψτε το δικό σας λεκτικό με το περιεχόμενο που αρμόζει.

#3: Χρησιμοποιήστε το Instagram Embed Code

Κάπως διαφορετικό από τις προηγούμενες μεθόδους και με λίγη περισσότερη δυσκολία αφού χρειάζεται η χρήση υπολογιστή. Πιθανών αξίζει τον κόπο καθώς θα δείτε πιο μεγάλα αποτελέσματα.

Βρείτε την ανάρτηση προς δημοσίευση και πιέστε στο εικονίδιο με τις 3 τελείες στο κάτω δεξιά μέρος

instagram-embed-1

Ακολούθως επιλέξτε την επιλογή Embed και κάντε αντιγραφή τον κώδικα

instagram-embed-2

TIP: Επικολλήστε το Instagram Embed Code στο text box του Facebook, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο εμφανίζεται πιο κάτω, διαγράψτε πλέον τον κώδικα αφού δεν χρειάζεται και γράψτε το δικό σας λεκτικό με το περιεχόμενο που αρμόζει.

Τελικό Πόρισμα

Χρησιμοποιήστε αυτές τις μεθόδους και αυξήστε τις οργανικές σας προβολές, αυξήστε το SEO της εταιρείας σας και αυξήστε τους Fans & Followers σας! Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο και εφαρμογή των πιο πάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Digital Marketing Agent σας!

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki

McMillan Woods