Το Facebook εντάσσει σχέδιο για money generation στα video του

0
376
Alion Salads and More
Πολύ σύντομα το Facebook θα αρχίσει να δείχνει διαφημίσεις κατά τη διάρκεια προβολής των video τα οποία γίνονται uploaded, κάτι παρόμοιο με τα Google AdWords ads τα οποία εμφανίζονται στα video στο Youtube. Σπουδαία νέα για του publishers οι οποίοι πλέον θα έχουν ένα ακόμη money generation tool καθώς και για την αγορά, η οποία πλέον θα μπορεί να τοποθετεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο video feature του Facebook. O σκοπός πίσω από το νέο εγχείρημα είναι να δώσει στους video publishers την ευκαιρία να τρέξουν διαφημίσεις στα video αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν γύρω στο 55% μερίδιο από τον τζίρο της διαφήμισης, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πηγές.

Η φιλοσοφία πίσω από το revenue stream είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει με το Youtube, δείχνοντας σαφώς την πρόθεση του Facebook να ακολουθήσει το δρόμο άλλων τεχνολογικών εταιρειών με το πλεονέκτημα ότι αυτό δεν αποτελεί start up αλλά τον γίγαντα των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με το Marketing Land, οι διαφημίσεις στα Facebook video θα έχουν διάρκεια 15 δευτερολέπτα. Ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους εμπλεκόμενους για το νέο feature.

Image result for facebook video ads

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση από την πλατφόρμα ωστόσο είναι ευρέως κοινό γνωστό στους κύκλους των διαφημιζομένων και των digital agencies ότι τα mid roll ads (διαφημίσεις οι οποίες θα τρέχουν κατά τη διάρκεια των video και όχι στην αρχή) θα αρχίσουν να τρέχουν σε πειραματικό στάδιο περί τα μέσα της χρονιάς.

Ήδη το Facebook δοκίμασε σε πειραματικό στάδιο το τρέξιμο διαφημίσεων κατά τη διάρκεια live video broadcasting. Όλα αυτά εν μέσω της έντονης κριτικής προς την πλατφόρμα για τα λάθος data τα οποία καταλογίζεται ότι δίνει στους διαφημιζόμενους για αυξημένα video metrics.

McMillan Woods
SHARE
Previous articleΗ σημαντικότητα των Instagram Hashtags
Next articleΤο πλάνο για το σωστό Blogging
I like to question things. I love long discussions about the universe, religion, society, social norms and of course a lot of business talk. I am in the media and marketing industry the last 8 years managing clients portfolio and consulting businesses on how to perform both online and offline. Got my self a professional accreditation on Digital Marketing at Cyprus International Institute of Management, i am an MBA graduate at Cyprus Institute of Marketing, studied Marketing as one of my diplomas back in my Uni years in England, Russian speaking, English speaking, Greek speaking, married father of two crazy ones, love boxing, started snowboarding lately and i enjoy life. My advice to people is to abolish toxic disturbances away and focus on goals and dreams. My moto is: 'Save always time for your loved ones'