Το περιεχόμενο που εμπιστεύεται περισσότερο το κοινό σας

0
474
Alion Salads and More

To περιεχόμενο της επικοινωνίας, στη γλώσσα του marketing είναι το μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε με το κοινό σας. Τι είδους μηνύματα λοιπόν, εμπιστεύονται οι καταναλωτές σήμερα? Η κουβέντα μας γυρίζει γύρω από το debate, κατά πόσο οι καταναλωτές εμπιστεύονται διαφημιστικά μηνύματα την ίδια ώρα που το influencer marketing αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Αξίζει λοιπόν η επένδυση σε τόσο βαθμό, σε διαφημιστικές ενέργειες?

Yπάρχει μια αλλαγή πλεύσης σχετικά με τις marketing ενέργειες και τις μεθόδους που οι καταναλωτές ανταποκρίνονται και λειτουργούν ως variable για την απόφαση αγοράς. Σύμφωνα με την μελέτη του MarketingSherpa, το 80% του καταναλωτικού διαδυκτιακού κοινού δήλωσαν ότι εμπιστεύονται διαφημιστικά μηνύματα περιοδικών και εφημερίδων, καθώς και τηλεοπτικές διαφημίσεις για την αγορά προϊόντων.

Το που στέκει το digital κομμάτι είναι αρκετά ενδιαφέρον να γνωρίζουμε. Εκείνο που συμπεραίνεται είναι ότι ποσοστό χρηστών δίνει λιγότερο βαθμό εμπιστοσύνης σε διαφημιστικά μηνύματα και περισσότερο σε διαδυκτιακές κριτικές άλλων χρηστών, αναφορικά με προϊόντα, υπηρεσίες και brands. Την ίδια ώρα άλλο ποσοστό δηλώνει ακριβώς το αντίθετο, περιπλέκοντας την ανάλυση. Για τους marketers είναι ένα δίλημμα, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τις πιο αποδοτικές πρακτικές. Τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας κρατούν ψηλά το βαθμό εμπιστοσύνης που κερδίζουν από το κοινό έναντι των διαδυκτιακών μέσων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ένα 40% περίπου των χρηστών εμπιστεύονται online διαφημίσεις και αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι ότι ναι μεν ο κόσμος βρίσκεται περισσότερη ώρα στο διαδύκτιο αλλά υπάρχει ακόμα μπόλικος δρόμος ώστε να γίνει μια αγορά από το A μέχρι το Ω online, σε ποσοστό που να ξεπερνά τη δύναμη των παραδοσιακών μέσων.

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση σαν marketers όπου τα διαφορετικά επίπεδα εμπιστοσύνης των καναλιών επικοινωνίας βασίζονται στις διάφορες κατηγορίες ηλικιών. Το Salesforce ανέδειξε τα αποτελέσματα δικής του έρευνας, περί του θέματος, και βρήκε ότι η κατηγορία των Baby Boomers επιδεικνύει περισσότερη εμπιστοσύνη σε branded μηνύματα σε σχέση με τους Millenials οι οποίοι εμπιστεύονται περισσότερο διαδυκτιακό feedback και κριτικές χρηστών. Όλες οι κατηγορίες μαζί, συμπεριλαμβανομένου και του Generation X, έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη σε διαφημίσεις και προωθητικά μηνύματα τα οποία έρχονται κατευθείαν από του retailers παρά τα brands.

Όλο αυτό το σύμπλεγμα έρχεται να δικαιολογηθεί μετά και από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ευαισθητοποίηση για την προστασία προσωπικών δεδομένων, βάλε από πάνω τα leaks δεδομένων, τις παραβιάσεις σε data από χάκερς και όλο αυτό το σκηνικό με τις online παραβιάσεις. Αν και ουσιαστικά η παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων ανά χρήστη δεν έχουν σημασία αλλά είναι η ολότητα του όγκου που υποκλέπτεται, εντούτοις ο κάθε marketer θα πρέπει να δίνει σημασία και προσοχή στο να παρακολουθεί την εναλλασσόμενη τάση προτού αναπτύξουν και εκτελέσουν τα πλάνα τους, τα μηνύματα και την αγορά media.

McMillan Woods
SHARE
Previous articleFacebook Personal Profiles VS Facebook Pages
Next articleΤι περιλαμβάνει μια πετυχημένη διαφημιστική καμπάνια?
I like to question things. I love long discussions about the universe, religion, society, social norms and of course a lot of business talk. I am in the media and marketing industry the last 8 years managing clients portfolio and consulting businesses on how to perform both online and offline. Got my self a professional accreditation on Digital Marketing at Cyprus International Institute of Management, i am an MBA graduate at Cyprus Institute of Marketing, studied Marketing as one of my diplomas back in my Uni years in England, Russian speaking, English speaking, Greek speaking, married father of two crazy ones, love boxing, started snowboarding lately and i enjoy life. My advice to people is to abolish toxic disturbances away and focus on goals and dreams. My moto is: 'Save always time for your loved ones'