Σχετικά με τo Mobile base bid των Google AdWords campaigns

0
751
Alion Salads and More

Σχετικά με τo Mobile base bid των Google AdWords campaings μας.

4

Τον περασμένο Μάη η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή η οποία θα έδινε στους διαφημιζόμενους περισσότερο έλεγχο στο bid ανά συσκευή για τα AdWords campaigns τους.  Από τη στιγμή που η Google χειρίζεται τρισεκατομμύρια αναζητήσεις, από τις οποίες περισσότερες από τις μισές προέρχονται από συσκευές κινητών, θεωρούμε ότι η αλλαγή αυτή έγινε ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα AdWords campaigns να μπορούν να επιλέξουν όσο πιο στοχευόμενα γίνεται την επικοινωνία με το κοινό τους.  Πλέον, από τον περασμένο Αύγουστο, η συγκεκριμένη δυνατότητα bid ανά συσκευή είναι γεγονός.

6

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, υπήρχε μια δυσαρέσκεια με το γεγονός ότι το base bid γινόταν  τόσο για desktop αλλά και ταυτόχρονα για όλες τις συσκευές, από τη στιγμή που η χρήση των κινητών αυξανόταν και αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Για τους πλείστους από εμάς ήταν μια πρόκληση το να απευθυνόμασταν όσο περισσότερο στους χρήστες των κινητών από τη στιγμή που τα bids διαμοιραζόταν σε όλες τις συσκευές. Η Google λοιπόν έρχεται να μας διευκολύνει με το να καθορίζουμε το bid ανά είδος συσκευής όπως κινητό, desktop ή/και tablet. Το κέρδος για όλους εμάς που έχουμε καθημερινά να κάνουμε με AdWord campaigns είναι ότι καθορίζουμε  πλέον το bid στη συσκευή την οποία θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει περισσότερο το κοινό μας και την οποία χρησιμοποιούν και παράλληλα καθορίζουμε το bid μας αναλογικά στις άλλες συσκευές. Επιπλέον, το bidding ανά συσκευή αφορά όλων των ειδών campaigns ακόμα και αν το keyword targeting δεν χρησιμοποιείται σε αυτές.

5

Αυτό σημαίνει ότι το bidding για τα tablets επιστρέψει καθώς και το base bid μπορεί πλέον να εφαρμοστεί για κινητά με bid modifiers για desktop ή/και για tablets. Πως δουλεύει? Μπορούμε να θέτουμε ως default/ base bid για ένα είδος συσκευής αλλά παράλληλα να προγραμματίσουμε bid και για όλες τις άλλες. Για παράδειγμα, όλοι οι διαφημιζόμενοι μπορούν να θέσουν ως βασικό bid σε συσκευή κινητού αλλά και bid για το desktop και το tablet (είτε positive είτε negative) καθορίζοντας το bid σε κινητό το βασικό.

Το τι θέλει η Google βασικά να πετύχει είναι να αποφύγει ο κάθε διαφημιζόμενος να τρέχει ξεχωριστά campaigns τα οποία απευθύνονται σε ξεχωριστές συσκευές το κάθε ένα. Με τη συγκεκριμένη αλλαγή μπορούμε να έχουμε περισσότερο βελτιστοποίηση,  με περισσότερη ακρίβεια, πιο απλά και με μόνο μια campaign να στοχεύσουμε το κοινό μας σε όλες τις συσκευές. Το πώς λοιπόν εμείς σαν marketers μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα γίνεται το συγκεκριμένο feature και τι feedback θα έχουμε, καλύτερα να κάνουμε υπομονή για να γνωρίζουμε, σε λίγους μήνες.

McMillan Woods
SHARE
Previous articleInstagram Business Profile
Next articleΧτίζοντας καριέρα στο εξωτερικό
I like to question things. I love long discussions about the universe, religion, society, social norms and of course a lot of business talk. I am in the media and marketing industry the last 8 years managing clients portfolio and consulting businesses on how to perform both online and offline. Got my self a professional accreditation on Digital Marketing at Cyprus International Institute of Management, i am an MBA graduate at Cyprus Institute of Marketing, studied Marketing as one of my diplomas back in my Uni years in England, Russian speaking, English speaking, Greek speaking, married father of two crazy ones, love boxing, started snowboarding lately and i enjoy life. My advice to people is to abolish toxic disturbances away and focus on goals and dreams. My moto is: 'Save always time for your loved ones'